kajsaloppan.blogg.se

Här delar jag med mig av olika sorters pyssel. Scrapbooking, kortmakeri, blomsterarrangemang och annat jag fixar med till vardags. Det blir även en del bilder från resor tillsammans med min man.

Vinprovning och buffé

Publicerad 2015-05-31 17:21:34 i Allmänt, Recept,Dukat för vinprovning hemma hos oss igår.


Temat för kvällen var Franska roséviner. 

Efter provningen bjöd vi på buffé med Laxpate, Rosépepparlax, potatissallad, grön ärtpesto, Honung- vitlökssås och Eriks goda salsa.
Rosépepparlaxen lagade jag för första gången. Serveras kall eller ljummen.Ett recept från alltommat.se. Mycket gott och uppskattat av gästerna!

Rosépepparlax med gurknudlar och rädisor
500g laxfile
1 tsk salt
1 tsk strösocker
1 tsk stött rosépeppar
Ca 10 cm gurka
Smörgåskrasse
I knippe rädisor
0,5 tsk salt

Skär laxen i 20 bitar. Krydda med salt,socker och rosépeppar. Lägg laxen på en smord plåt och tillaga i 150 graders ugn ( mitten) ca 15 minuter. Låt svalna.
Strimla gurkan, skiva rädisorna, klipp krassen och blanda allt med salt.
Garnera laxbitarna med gurka-rädisblandningen.

Se receptet på www.alltommat.seÄpple från Gummiapan

Publicerad 2015-05-29 21:20:22 i Allmänt, Kortmakeri, Scrapbooking,


Här kommer mer från min inspirationsbok.
Äppelstämplarna från Gummiapan är tacksamma att använda som dekoration. Jag har stämplat äpplet på ett akvarellpapper som jag färglagt med Distresser. Efter att jag klippt ut äpplet har jag målat vissa delar med pensel. Bakgrunden är sprayad med Distresser jag blandat med vatten och Perfect Pearls. Prickar med Texture paste. Textstämpel och "cirklar" från Gummiapan.

Minialbum "Njut av varje ögonblick"

Publicerad 2015-05-29 09:55:10 i Allmänt, Scrapbooking,


Igår firade vi av en pensionär på jobbet. Jag hade gjort ett album med foton från gemensamma aktiviteter under åren på jobbet. I albumet fanns plats för alla att skriva en hälsning till henne.Stansade rektanglar och ovaler för alla att skriva i. Blommorna är en stans från ett franskt företag.Bladrankan är en stans (dies) från Memory Box och brukar finnas i AnnBris webbshop.
Jag har stansat blommor och blad i färgat akvarellpapper.


Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela