Dajmglasstårta med jordgubbar
Jag tycker det är mycket praktiskt med glasstårtor eftersom de går att göra i förväg och så ligger de bara och väntar i frysen!
Mitt gamla beprövade recept på Dajmglasstårta blev enkelt förvandlat till en sommartårta med jordgubbar som dekoration.
Dajmglasstårta
Botten:
3 äggvitor
2 dl strösocker
1,5 dl sötmandel
Glass:
3 äggulor
3/4 dl strösocker
2 pkt dubbeldajm
3 dl vispgrädde
Sätt ugnen på 150 grader. Finhacka mandeln. Vispa vitorna till hårt skum och tillsätt sockret under fortsatt vispning. Vänd ner mandeln i vitorna. Klä en 24 cm form ( löstagbar kant) med bakplåtspapper. Häll mandelsmeten i formen och grädda längst ner i ugnen ca 50 minuter. Låt svalna.
Vispa äggulorna och sockret till vitt skum. Finhacka Dajmen. Vispa grädden, blanda med äggskummet och Dajm. Häll glassmeten i formen på den kalla mandelbottnen. Frys minst fyra timmar.
Dekorera med jordgubbar eller andra bär. Vintertid passar det bra att dekorera med Physallis.