Fläderblomsparfait

Lite rester av vispgrädde och en flaska fläderblomssaft i frysen fick bestämma dagens val av dessert.

Jag har ett gammalt favoritrecept som innehåller gräddfil, men det kräver förberedelse dagen innan. Jag letade på internet och hittade Per Morbergs recept på enkel Fläderblomsparfait.
Ingredienser:
3 dl vispgrädde
3 äggulor
1 dl florsocker
0,5 dl koncentrerad fläderblomssaft
(Jag tyckte det blev lite smaklöst så jag tog 1 dl saft)
Vispa äggulor och socker krämigt. Vispa grädden hårt och blanda i koncentrerad saft. Vänd ner grädden i äggsmeten. Fördela i portionsformar. Frys minst 3 timmar.

Dekorerade med frystorkat svartvinbärspulver och torkade blad från blåklint.

Burkar med svartvinbärspulver och Salade de Fleurs (blåklint). Dessa har jag fått i present. Köpta i Danmark.