Nötkakor

Det blir äggvitor över när man gör parfait och då passar det bra att baka nötkakor. Det är en stor favorit här i vårt hem. Oftast har jag använt min svärmors recept som innehåller florsocker. Den här gången blev det ett recept från min mors gamla receptbok.

Den gamla nötkvarnen ska skruvas i en utdragbar skärbräda och det har jag ingen i mitt nya kök! Tacksam att delar av gamla köket finns kvar som grovkök.
Det är viktigt att mala nötterna. Inte hacka eller köra i matberedare!


Nötkakor
3 dl nötkärnor
3 äggvitor
2 1/4 dl strösocker
Nötkärnor till dekoration
Mal nötterna och blanda med sockret. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda ner nötter/socker i äggvitorna.
Klicka ut på bakpappersklädda plåtar och stick ner en nötkärna i varje kaka.
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter i 175 grader.
Det blir ca 30 kakor.