kajsaloppan.blogg.se

Här delar jag med mig av olika sorters pyssel. Scrapbooking, kortmakeri, blomsterarrangemang och annat jag fixar med till vardags. Det blir även en del bilder från resor tillsammans med min man.

Punschparfait

Publicerad 2015-06-08 21:42:37 i Allmänt, Recept,



Punschparfait är en klassiker här hos oss. Receptet har jag i en broschyr från Mejeriernas recepttjänst och jag lagade den första gången i början på 80-talet! Nu är det ett par år sedan jag använde receptet senast och detta är första gången jag gör portionsformar i stället för en stor form. De här små söta pappersbägarna har jag fått av en god vän.


Ingredienser:
1dl russin
0,5 dl punsch
50 g nötkärnor
100 g mörk blockchoklad 
2 äggulor
1 msk socker
3 dl vispgrädde

Lägg russinen i en liten skål och häll på punschen. Låt det stå ett par timmar eller över natten. Hacka nötkärnor och choklad i matberedare. Vispa äggulor och socker poröst. Vispa grädden. Rör ner äggsmeten i grädden. Blanda i russin-punschblandningen, nötterna och chokladen. Häll smeten i en 1-litersform eller fördela i portionsformar. Ställ i frysen minst 4 timmar.


Inspirerad av olika bakverk dekorerade med blommor valde jag syrener som dekoration. De ska vara ätliga men det testade jag inte!

Kommentarer

Postat av: Annica

Publicerad 2015-06-08 21:52:57

tack för receptet detta måste jag prova! 😊👍🏻

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela