Punschparfait

Punschparfait är en klassiker här hos oss. Receptet har jag i en broschyr från Mejeriernas recepttjänst och jag lagade den första gången i början på 80-talet! Nu är det ett par år sedan jag använde receptet senast och detta är första gången jag gör portionsformar i stället för en stor form. De här små söta pappersbägarna har jag fått av en god vän.

Ingredienser:
1dl russin
0,5 dl punsch
50 g nötkärnor
100 g mörk blockchoklad
2 äggulor
1 msk socker
3 dl vispgrädde
Lägg russinen i en liten skål och häll på punschen. Låt det stå ett par timmar eller över natten. Hacka nötkärnor och choklad i matberedare. Vispa äggulor och socker poröst. Vispa grädden. Rör ner äggsmeten i grädden. Blanda i russin-punschblandningen, nötterna och chokladen. Häll smeten i en 1-litersform eller fördela i portionsformar. Ställ i frysen minst 4 timmar.

Inspirerad av olika bakverk dekorerade med blommor valde jag syrener som dekoration. De ska vara ätliga men det testade jag inte!