Laxpate
Laxpate är en klar favorit här och passar extra bra nu till sommaren. Ett utmärkt inslag på en buffé.
Här bjuder jag på mitt recept!
Kajsaloppans laxpate med räkor
500 g lax
170 g räkor i burk
2 äggvitor
3 dl vispgrädde
0,5 dl klippt dill
2 msk klippt gräslök
2 tsk salt
2 krm vitpeppar
0,5 krm cayennepeppar
Mal laxen i matberedare och blanda ner kryddorna. Tillsätt äggvitorna en i sänder. Vispa grädden och blanda ner den lite efter hand i laxsmeten. Tillsätt dill, gräslök och till sist räkorna.
Lägg laxsmeten i en smord avlång form (ca 1-1,5 liter). Grädda i vattenbad ca 1 timme.
Ugn 175 grader.
Gott med romsås till. Kokt nypotatis passar perfekt men det går även bra med en fransk potatissallad eller lite bröd.